Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 100 g mąki żytniej
- 2 jajka
- 130 g cukru pudru
- 100 g roztopionego masła
- 100 g płynnego miodu
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka sody
Składniki suche wymieszać, dodać do nich składniki mokre i zagnieść ciasto. Schładzać przez około 30 minut, po czym rozwałkować na placki o grubośći około 4 mm. Powycinać pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 8-10 minut.

![Zginął 46-letni motorowerzysta. Sprawca uciekł z miejsca wypadku. Był pod wpływem alkoholu [FILM]](https://static2.supertydzien.pl/data/articles/xga-4x3-uciekl-z-miejsca-wypadku-byl-pod-wplywem-alkoholu-film-1764928032.jpg)






![Chełm. W ubiegłym tygodniu odeszli od nas... [30-11-2025] W ubiegłym tygodniu odeszli do wieczności. Ostatnie pożegnanie naszych bliskich. Nekrologi z Chełma i powiatu chełmskiego.](https://static2.supertydzien.pl/data/articles/sm-4x3-chelm-w-ubieglym-tygodniu-odeszli-od-nas-23-11-2025-1764493411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze