Uczniom pomagał Marcin Szczeblewski - jeden z konsultantów i szefów kuchni Knorr. Pod jego czujnym okiem powstały fantastyczne potrawy, których nie powstydziliby się Szefowie Kuchni najlepszych polskich restauracji. Młodzież długo opracowywała autorskie receptury, konsultując je z nauczycielkami przedmiotów zawodowych gastronomicznych - Anną Roczon, Iwoną Jarząbek - Starzyńską oraz Lidią Mazurek.
Stworzone dania wezmą udział w ogólnopolskim konkursie pt." Młody Kreator Sztuki Kulinarnej":
Uczniowe przygotowali następujące dania:
- Michał Kata - Risotto z krewetkami
- Barbara Kudelska - Tagiatelle z krewetkami i bazyliowym pesto
- Paulina Bondaruk - Makaron orkiszowy z krewetkami na ostro i jarmużem
- Karol Łaciński - Ravioli z krewetkami i czerwonym kawiorem z białego wina
- Paulina Rzeźnik - Prowansalska krewetka w szynce parmeńskiej na placku ziemniaczanym z jarmużem i sosem putanesca










![Weekend Cudów Szlachetnej Paczki w Krasnymstawie [GALERIA ZDJĘĆ]](https://static2.supertydzien.pl/data/articles/xga-4x3-weekend-cudow-szlachetnej-paczki-w-krasnymstawie-1765808393.jpg)




![Chełm. W ubiegłym tygodniu odeszli od nas... [14-12-2025] W ubiegłym tygodniu odeszli do wieczności. Ostatnie pożegnanie naszych bliskich. Nekrologi z Chełma i powiatu chełmskiego.](https://static2.supertydzien.pl/data/articles/sm-4x3-chelm-w-ubieglym-tygodniu-odeszli-od-nas-7-12-2025-1765669947.jpg)







Napisz komentarz
Komentarze