Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama baner reklamowy
Reklama

Krewetki w ZSGiH

25 listopada w pracowniach gastronomicznych ZSGiH w Chełmie najlepsi z najlepszych - młodzi pasjonaci sztuki kulinarnej dawali z siebie wszystko, by stworzyć wykwintne dania z krewetkami w roli głównej.
Krewetki w ZSGiH

Uczniom pomagał Marcin Szczeblewski - jeden z konsultantów i szefów kuchni Knorr. Pod jego czujnym okiem powstały fantastyczne potrawy, których nie powstydziliby się Szefowie Kuchni najlepszych polskich restauracji. Młodzież długo opracowywała autorskie receptury, konsultując je  z nauczycielkami przedmiotów zawodowych gastronomicznych -  Anną Roczon, Iwoną Jarząbek - Starzyńską oraz Lidią Mazurek.
Stworzone dania wezmą udział w ogólnopolskim konkursie pt." Młody Kreator Sztuki Kulinarnej":

Uczniowe przygotowali następujące dania:

  • Michał Kata - Risotto z krewetkami
  • Barbara Kudelska - Tagiatelle z krewetkami i bazyliowym pesto
  • Paulina Bondaruk - Makaron orkiszowy z krewetkami na ostro i jarmużem
  • Karol Łaciński - Ravioli z krewetkami i czerwonym kawiorem z białego wina
  • Paulina Rzeźnik - Prowansalska krewetka w szynce parmeńskiej na placku ziemniaczanym z jarmużem i sosem putanesca


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklama
KOMENTARZE
Reklama
Reklama
Reklama