Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
News will be here
Reklama Reklama MAREX

Wytwórnia Makaronu DOM-MAK

Wytwórnia makaronu domowego DOM-MAK istnieje od 1999 r. i mieści się przy ul. Twardzika 4. Aktualnie zatrudnia 6 osób.
Wytwórnia Makaronu DOM-MAK

- Przed laty miałem spółkę makaronową w Jelenie Górze i bywałem we Włoszech, gdzie kupowałem maszyny do produkcji i składniki, a także czerpałem wiedzę na temat makaronów - mówi właściciel firmy Jerzy Dąbrowski. - W 1991 r. wróciłem do Chełma i wraz ze szwagrem założyłem spółkę. Cztery lata później założyłem własną działalność, ponieważ moim marzeniem było stworzyć makaron, który w smaku będzie przypominał makaron domowy wytwarzany ręcznie. 

Firma DOM-MAK była wielokrotnie nagradzana za swoją działalność. Otrzymała dyplom uznania i wyróżnienie w kategorii makarony w konkursach Wojewódzki Lider Smaku oraz dyplom Piekarza Polski za wysoką jakość produktów w Konkursie Regionalnej Izby Gospodarczej w 2015 r. Krajanka 4-jajeczna została wyróżniona w kategorii "produkt roku" podczas Private Label Show 2017 i uzyskała certyfikat laureata Wojewódzki Lider Smaku 2012. Makaron ze świeżych przepiórczych jaj nagrodzono za wysoką jakość w tym samym konkursie w 2016 r. oraz okrzyknięto Najlepszym Smakiem Lubelszczyzny 2018. W 2017 r., również w konkursie Wojewódzki Lider Smaku, wyróżnienie otrzymał makaron gniazda, a rok później Chełmski Makaron Jajeczny został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych 2018.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama