Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 15 grudnia 2025 01:26
Reklama
Reklama

Pstrągowo

Pstrągowo dobrze znane jest nie tylko mieszkańcom Chełma i okolic. Dzięki zachwyconej tamtejszym pstrągiem Magdzie Gessler, usłyszała o tym miejscu cała Polska. Firma działa już od ponad 20 lat, powstała w 1997 roku. Mieści się na ul. Pstrągowej 17 w Żółtańcach-Kolonii i zatrudnia 4 osoby, ale w sezonie letnim ze względu na duży ruch ta liczba wzrasta.
Pstrągowo

Właścicielem firmy jest Grzegorz Jakimiak. Restauracja "Pstrągowo" słynie ze smaku serwowanych w nim ryb. Te, które trafiają na talerze klientów, pochodzą głównie z własnej hodowli. W sezonie letnim, siedząc przy stoliku, można obserwować stawy, w których ryby są hodowane.

- W kuchni wykorzystujemy tylko najlepsze produkty: ryby z naszej hodowli oraz uprawiane przez nas warzywa i zioła. Dzięki temu odwiedzają nas goście z całego świata. Chociaż w sezonie mamy aż 200 miejsc, to w słoneczne weekendy czasem naprawdę ciężko o stolik. To chyba najlepiej świadczy o naszej popularności i jakości. Dla mnie osobiście największym sukcesem są zadowoleni goście, którzy zawsze do nas wracają - mówi pan Grzegorz.

Firma Pstrągowo ma na swoim koncie już wiele wyróżnień i nagród, m.in. dotarła do finału konkursu stacji Kuchnia+ na najlepszą restaurację oraz pięć razy z rzędu otrzymała "Poziomkę" Magdy Gessler przyznawaną najlepszym restauracjom i hotelom w Polsce. A to tylko niewielka część nagród otrzymanych przez tę restaurację. Pstrągowo angażuje się także w akcje charytatywne: wspiera fundację "Przytulisko", Hospicjum im. Małego Księcia w Lublinie czy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklamaprzystań
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama