Właścicielem firmy jest Grzegorz Jakimiak. Restauracja "Pstrągowo" słynie ze smaku serwowanych w nim ryb. Te, które trafiają na talerze klientów, pochodzą głównie z własnej hodowli. W sezonie letnim, siedząc przy stoliku, można obserwować stawy, w których ryby są hodowane.
- W kuchni wykorzystujemy tylko najlepsze produkty: ryby z naszej hodowli oraz uprawiane przez nas warzywa i zioła. Dzięki temu odwiedzają nas goście z całego świata. Chociaż w sezonie mamy aż 200 miejsc, to w słoneczne weekendy czasem naprawdę ciężko o stolik. To chyba najlepiej świadczy o naszej popularności i jakości. Dla mnie osobiście największym sukcesem są zadowoleni goście, którzy zawsze do nas wracają - mówi pan Grzegorz.
Firma Pstrągowo ma na swoim koncie już wiele wyróżnień i nagród, m.in. dotarła do finału konkursu stacji Kuchnia+ na najlepszą restaurację oraz pięć razy z rzędu otrzymała "Poziomkę" Magdy Gessler przyznawaną najlepszym restauracjom i hotelom w Polsce. A to tylko niewielka część nagród otrzymanych przez tę restaurację. Pstrągowo angażuje się także w akcje charytatywne: wspiera fundację "Przytulisko", Hospicjum im. Małego Księcia w Lublinie czy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.
Napisz komentarz
Komentarze