Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 29 kwietnia 2024 05:00
Reklama
Reklama Bank Spółdzielczy

Ciasto dyniowo-marchewkowe

Nasza czytelniczka, pani Urszula Świeca, podzieliła się z nami przepisem na ciasto dyniowo-marchewkowe. "Polecam je jako szybkie ciasto do kawy. Po dodaniu cynamonu smakuje jak piernik" – napisała pani Urszula.
Ciasto dyniowo-marchewkowe

Autor: https://healthyrecipesblogs.com/wp-content/uploads/2013/11/pumpkin-cake-horizontal1.jpg

Składniki:

  • 30 dkg marchewki
  • 20 dkg dyni
  • 40 dkg cukru brązowego
  • 200 ml oleju
  • 40 dkg mąki
  • 3 dkg wiórków kokosowych
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder

Wykonanie

Marchewkę i dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ugotować. Ugotowaną marchewkę i dynię rozdrobnić blenderem. Jaja ubić z cukrem na puszysto. Następnie dodać olej, wymieszać. Do masy dodać marchewkę, dynię, wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Potem wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę. Delikatnie połączyć składniki. Przygotować okrągłą formę o średnicy 26 cm. Posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę przelać do formy, wstawić do piekarnika. Piec 1 godz. w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
ReklamaReklama Apostoł
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama