Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama Bank Spółdzielczy

Chełmskie Niedźwiedzie Biznesu 2021. Lucjan Jagiełło, prezes Browaru Jagiełło [Kategoria: BIZNESMEN ROKU]

Lucjan Jagiełło jest prezesem Browaru Jagiełło - rodzinnej, regionalnej firmy, która mieści się w miejscowości Pokrówka pod Chełmem. Jego pasję piwowarską przejęła jego córka Joanna. Teraz wspólnie  rozwijają i modernizują rodzimą działalność. - Mój przepis na  sukces to determinacja i wiara w siebie oraz wsparcie rodziny - mówi pan Lucjan Jagiełło.
Chełmskie Niedźwiedzie Biznesu 2021. Lucjan Jagiełło, prezes Browaru Jagiełło [Kategoria: BIZNESMEN ROKU]

Historia firmy sięga 1993 r., kiedy to pan Lucjan zdecydował się na założenie regionalnego, małego browaru, który korzeniami sięgałby cennych polskich tradycji piwowarskich.

- Początki prowadzenia działalności są zawsze trudne i wiążą się z ogromnym ryzykiem i zaangażowaniem. To wszystko jest czasochłonne, wymagające, ale równocześnie przyjemne, ponieważ pozwoliło mi na realizację marzeń, a według mnie nie ma nic piękniejszego niż spełnianie własnej pasji - dodaje. - Oczywiście jak w każdym biznesie, są wzloty i upadki, ale przy wsparciu rodziny i determinacji nie ma problemów nie do rozwiązania. Prowadzenie wraz z rodziną własnej firmy daje mi ogromną radość, szczęście i spełnienie. 

Początkowo możliwości produkcyjne browaru były niewielkie i wynosiły 4000 hl rocznie. Obecnie firma jest w stanie spełnić zapotrzebowanie na produkty na terenie całego kraju i nie tylko. W swojej ofercie posiada również trunki, które na etykietach promują miasto Chełm.

- Piwo w Browarze Jagiełło warzone jest pod okiem doświadczonych piwowarów. Powstaje z chmielu goryczkowego i aromatycznego – pochodzącego ze słynnych lubelskich upraw, a także ze słodów najwyższej jakości oraz z krystalicznie czystej wody. Do ich produkcji nie są stosowane żadne surowce niesłodowane. Warzenie piwa w naszej firmie odbywa się zgodnie z opracowanymi recepturami. Przywiązujemy ogromną wagę do tradycji, aby piwo było najwyższej jakości i zdobywało uznanie konsumentów. Okres dojrzewania piwa trwa ponad 40 dni i tego się trzymamy, aby zadowolić najbardziej wymagających klientów, warzymy piwa z surowców w 100 proc. naturalnych. Nie przyspieszamy procesu produkcji. W celu jej usprawnienia dokonaliśmy wielu inwestycji w maszyny i urządzenia najwyższej klasy - dodaje pan Lucjan.

Jego rodzinna firma aktywnie wspiera wszelkie formy działalności publicznej. Sponsoruje sportowców oraz osoby niepełnosprawne. Bierze także udział w różnego rodzaju akcjach, m.in. Pomóż Dzieciom Przetrwać Zimę. Produkty Browaru są stale doceniane m.in. podczas krasnostawskich Chmielaków oraz na targach piwnych w Niemczech. Poza Europą piwa chełmskiego browaru cieszą się niegasnącym zainteresowaniem piwoszy z Ameryki.

- Stopniowo i skutecznie budujemy swoją pozycję nie tylko na polskich, ale również zagranicznych rynkach. Piwo jasne, ciemne i smakowe od 25 lat trafiają w gusta kolejnych piwoszy, których zadowolenie jest najlepszym znakiem jakości - twierdzi pan Lucjan.

Lucjan Jagiełło został również uhonorowany tytułem Chełmianina Roku 2017. Kapituła wybrała laureata wielu konkursów, od lat angażującego się w życie kulturalne naszego miasta, sponsora wydarzeń kulturalnych i sportowych, wspierającego twórców, posiadacza nagrody KAJ-a w kategorii mecenat.

Firma posiada również certyfikat Marka Lubelskie. Pan Lucjan został odznaczony medalem za zasługi dla województwa lubelskiego, który został nadany przez marszałka województwa Lubelskiego.

Poza prowadzeniem własnej działalności pan Lucjan znajduje czas na pasje i zainteresowania.

- Uwielbiam podróże, jestem osobą otwartą na drugiego człowieka i nowe wyzwania. Wolny czas staram się spędzać aktywnie, jeżdżąc na rowerze, pływając, jak również podczas spotkań towarzyskich - podsumowuje.

Chełmskie Niedźwiedzie Biznesu 2021 - rozpoczynamy głosowanie!


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama
Reklama