Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Krajanka Chełmska 4-jajeczna (Wytwórnia Makaronu DOM-MAK)

Krajanka Chełmska 4-jajeczna z Wytwórni Makaronów DOM-MAK to produkt znany miłośnikom kuchni w województwie lubelskim oraz w Warszawie.
Krajanka Chełmska 4-jajeczna (Wytwórnia Makaronu DOM-MAK)

Przyrządza się ją z mąki, świeżych kurzych jaj, wody oraz kurkumy.

- Początkowo makaron ten wyrabialiśmy ręcznie, od kilku lat powstaje maszynowo, ale cały czas z najlepszej jakości produktów - mówi Jerzy Dąbrowski, właściciel firmy. - Nigdy nie używaliśmy ani jaj w proszku, ani masy jajowej. Mąka, którą dodajemy, pochodzi z polskich młynów. Kurkuma ma liczne właściwości zdrowotne m.in.: antynowotworowe, antybakteryjne,  przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze. Dlatego właśnie ją również dodajemy do ciasta makaronowego.

Krajanka Chełmska 4-jajeczna jest starannie produkowana w kilku etapach, a następnie pakowana i dostarczana do sklepów. Można ją kupić w dwóch różnych opakowaniach.

- Nasz makaron idealnie komponuje się z mlekiem, rosołem oraz zupą pomidorową - dodaje właściciel.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklama
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama