Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Przepis: Idealne pierniczki

Przepis: Idealne pierniczki

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g mąki żytniej
  • 2 jajka
  • 130 g cukru pudru
  • 100 g roztopionego masła
  • 100 g płynnego miodu
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody

Składniki suche wymieszać, dodać do nich składniki mokre i zagnieść ciasto. Schładzać przez około 30 minut, po czym rozwałkować na placki o grubośći około 4 mm. Powycinać pierniczki. Piec w temperaturze  180 stopni przez 8-10 minut.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama