Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama baner reklamowy

Dobra żywność ze Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch

Cztery produkty Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch w Chełmie otrzymały znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Artykuły, które mogą być opatrzone tym znakiem to: serek śmietankowo-kanapkowy BIELUCH, serek naturalny BIELUCH, jogurt naturalny BIELUCH, twaróg półtłusty BIELUCH.
Dobra żywność ze Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch

Gala programu Poznaj Dobrą Żywność odbyła się 25 września br. w Poznaniu jako impreza towarzysząca Polagra Food.
- Jest to ogromne wyróżnienie dla naszej spółdzielni – mówi z satysfakcją Janusz Mojak, prezes Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch w Chełmie. I dodaje: Znaki Poznaj Dobrą Żywność przyznane produktom SM Bieluch potwierdzają, że nasze wyroby są wytwarzane z największą starannością, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych. Są przy tym smaczne i zdrowe, a przede wszystkim naturalne.

 

Prezes Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch w Chełmie Janusz Mojak (trzeci z prawej)

Na tym nie koniec sukcesów Bielucha w Poznaniu. Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego przyznało Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch tytuł laureata w konkursie Polski Producent Żywności 2017 za produkt jogurt naturalny nadbużański.

Celem Programu Poznaj Dobrą Żywność jest wskazanie konsumentom tych produktów żywnościowych, które charakteryzują się najwyższą jakością. Dla producentów znak Poznaj Dobrą Żywność jest prestiżowym wyróżnieniem, zaś dla konsumentów potwierdzeniem, że produkt opatrzony takim logo to najlepszy wybór. Podczas tegorocznej edycji znaki Poznaj Dobrą Żywność
otrzymało 57 firm branży spożywczej i 155 produktów.

 

Od początku funkcjonowania programu, tj. od 2004 roku znak Poznaj Dobrą Żywność przyznano 1500 produktom pochodzących od blisko 200 producentów. Producenci na zasadzie dobrowolności zgłaszają swoje wyroby do oceny. Dokonują jej wybitni specjaliści.

Do oceny zgłaszane są produkty w 15 kategoriach, m.in. mięso i produkty mięsne, mleko i produkty mleczne, ryby, owoce morza i ich przetwory, jaja i przetwory jajczarskie, miody; tłuszcze spożywcze, przetwory zbożowe, strączkowe i okopowe, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama
Reklama